Monday, December 1, 2008

ya ALLAH, AMPUNILAH MEREKA

sejahat2 aku
aku tak pernah memburuk2kan orang lain macam kau buat
sejahat2 aku
aku tak pernah minta perhatian dan simpati orang lain bila aku dalam kesusahan macam kau buat
sejahat2 aku
aku xpernah mengutuk atau sesekali menjatuhkan org yang menasihat dan menegur ku tapi kau jauh panggang dari api
sejahat2 aku
aku xpernah mencemuh org yg cuba menasihatku mcm apa yang aku menyuruh mu utk bangun solat tiap pagi (nauzubillah min zaliq) seperti apa yg kau tulis
sejahat2 aku
aku bersyukur pada pemberian seseorang tidak seperti apa yang kau buat padaku
sehina2 aku
aku xbisa memfitnah org lebih2 lagi org itu berbuat baik padaku , tapi engkau?
seburuk2 aku
aku x hipokrit dlm perkataan mahupun tindakan ku, tapi engkau?? (kau tahu jawapannya kan?)
seteruk2 aku
aku bisa memaafkan org yg menzalimi diriku walau sebesar gunung dosanya atau sekecil zarah kesalahannya padaku, tp kau tidak ada ini semua...
sezalim2 aku
aku bisa menaruh ampun dan sayang pada mereka yang pernah membenci ku dan aku ingin mereka kembali padaku walau amat pahit hendakku terima
aku
manusia biasa saja
pernah melakukan kesalahan
tapi aku juga tahu
memohon maaf
dan menerima maaf

jika aku berbuat silap
maka ampuni aku
bukan berlagak alim
bukan lagakku berilmu
tapi hakikatnya
itulah aku
yang ibuku lahirkan dulu

ya ALLAH ya tuhanku
ampunilah mereka yang menzalimiku
ampunilah aku jua ya RABBI
jika dalam tidak sedar
aku menzalimi orang lain
amin ya rabbal alamin.

PERHATIAN KEPADA MEREKA YANG ANGKUH DAN SOMBONG

sila bawa seberapa ramai yang kamu rasa menyokong di pihak anda dan anda rasa diri anda betul? sila berhadapan dengan saya SEORANG
(yang benar akan menang insyaallah)
korang semua kalau dengar cerita dari satu pihak je mane adil en?
aku da biasa down
aku da biasa org buat macam ni
aku da tegar
x rasa apapun
tapi dengan tujuan hendak memperbetulkan keadaan
dan rasa benci korang semua kat aku
maka aku akan cerita
itu pun kalau korang mahu

yg benar dan sahih
yasser rezza (lahir redha)

Monday, November 24, 2008

maafkan aku

dulu, dia sungguh ramah, sering beri ku semangat
sering bertanya khabar berita
dia seperti adik ku
walau AMAT jarang bertemu
tapi suatu ketika
dia mendiamkan diri
tanpa khabar.........
aku cuba sms dia
xberbalas
ku cuba pula sms teman rapatnya
juga jawapan yg sama
aku mulai risau
aku kembali mabuk
aku kembali liar


tiba2 suatu hari dia ym aku
mengatakan dia mahu pergi jauh
dan yg amat tidak dapat ku terima
dia mahu pulangkan hadiah harijadinya yg ku beri.
apa salahku?

dulu dia dapat kutegur
tapi kini, amarahnya bisa marak
aku khuatir
bisa membakar dirinya

ya allah,
aku tidak sedar apa salahku
jika ku ada salah padanya
ampuni aku
ampuni aku
aku manusia biasa

amin

Monday, November 17, 2008

nasib kami musican

susah nak jadi muzikan indipendent kat malaysia
tiada sambutan dan pertolongan dari masyarakat
organizer??= nk untung je
masyarakat kite=kalau boleh nk benda sume free
setiap kerja mesti bergaji
tp musican kita dipandang remeh
kalau bagi2, kalau x bagi pun xpe
tenaga, duit minyak, duit tol kalau show jauh
duit rokok, duit kopi, duit hotel
selalunya x pulang modal
kita pefom, organizer untung
kita kerja, organizer suh bawak crowd sebanyak mungkin, tp duit sume pegi kt organizer.
haha
xpe,kalau band mule2 nk cipta nama bolela nk main free, tp kalau lebih sepuluh gig band tu da main?
org da ramai kenal? lagu da masuk carta radio kene main free jugak ke?
kalau organizer x kenakan tiket, atau gig tu gig charity xpela en

kami band melayu bukan nomad, pindah randah
hasil xder
aku sakit ati ar, tp xpe, aku bange kerana aku manusia penuh kesabaran.
ps= aku ada lagu baru, tp lirik aku x buat ag, urm spe2 terbaca blog ni dan berminat nak buat, pm aku ok,nnti aku bagi melodi dia, tp aku nak lirik tu kalau dibaca leh nangis k ahaha
(mr barbarick)

Friday, November 14, 2008

wehhhhhhhh cane ni doeeee

woahhhhhhh, asian beat ahad ni doew,
aku dan band aku dlm proses mengetatkan susunan muzik yg akan dibawa
da la ada gig kt kl tower ari yg same.
mane satu yg aku nk henjut..
dlm pd tue, aku x tau nk pefom cane
pakaian pun 1 hal
...
perfomance?
xya pk....
ianya natural
tidak akan dirancang
jika aku mahu panjat amp 20inch
or
jika banging smpi ke habis lagu
or
tenung mata judge sambil solo
or?
solo tutup mate?
ahaha
x terbuat doe
pakaian?
ini prob besar aku
aku ada sua jeans
tp kalau aku pakai sua tue
gerenti aku bogel time pefom
coz sua tu da besar, coz saiz pinggang aku da kecik sejak dua menjak ni
satu ag aku ada leapord pants
tp....
maybe x sesuwei kot dgn imej lagu yg dibawa
aku ni rock kapak
ahaha
main lagu cinta
ahhhhhhh
xkire ape perspektif korang
yg penting
tu
atas stage
KITA KENA LAIN OK?
:)
LASTLY
doakan kid n xera maju ke depan
dan pefom dengan baik
agar dpt menhiburkan
jiwa2 yg sakit hehehe
bye
adioz sucker

Sunday, November 2, 2008

blues pemakai jaketbulu,berbaju loudness(yatai)

selamat tinggal tepung syurga,racun segala arjuna
selamat tinggal thai song,teman ketika perih
selamat tinggal kawan baik,yg banyak membantuku
selamat tinggal
adik2ku, pencetus semangat dan azamku
aku takkan berpatah balik
jangan kalian bimbang

aku tidak kan lupa
aku permisi bertemu yaRAHMAN
gitaramasitaku ahaha..(tawa basah)
tidak kan kulupai engkau
jangan engkau bimbangi
aku senantiasa bersama
pada gadis
engkau seorang saja racun yang paling bisa
yang mampu meruntun imanku
moga kita bersatu
tunggulah aku

tunggulah aku
aku kan pulang mencarimu semula
dalam dakapan
senja
merafak malam...
YASSERREZZA(nama sebenar)

Friday, October 31, 2008

pegi MAM

arggh byk aku minom harini
x jgk settel masalah
ahhh
time aku tulis menda ni
aku tgh mabok gile
bole la jgk menaip
its ok
aku tau
xde spe peduli
ok jgk
coz dpt aku pektis dgn hati yg tenang
maklumlah
aku mane ada pembimbing
pembimbing aku sume pegi JAHANAM
WAKAKAKAK
IaM WHO I AM
no want can be like me
no want can share a pain from me
no want care
no want know
aku nk alone
mcm dulu
aku rindukan dulu
aku nk rosak mcm dulu
nk freedom mcm dulu
tp satu
aku xnk addict je(yg fhm je tau)
aku x nk berkaWAN ngun spe2
aku xnk ada gf ke hape
aku cume ada
bands member, and family je
cukup la
spe2 yg rase nk tolong aku plsss la
get out from my life okie dookie wakakak
you all dont know
ape erti pahit
ape erti manis
jgn nk memandai nk tlg aku


adios sucker
-yasser rezza-(this is my true name)

Thursday, October 30, 2008

cancion el mariachi

I'm a very honest man
Which I think is best
I don't lack women,
Nor money, nor love.

I'm riding my horse
Through the mountains I go.
The stars and the moon
They tell me where to go.

Ay, ay, ay, ay,
Ay, ay, my love.
Ay, the dark-haired woman
Of my heart.

I like to play guitar,
I like to sing in the sun.
The mariachi accompanies me
When I sing my song.

I like to drink my drinks
Brandy is the best.
Also white tequila
With salt for flavor

Ay, ay, ay, ay,
Ay, ay, my love.
Ay, the dark-haired woman
Of my heart.

I like to play guitar,
I like to sing in the sun.
The mariachi accompanies me
When I sing my song.

I like to drink my drinks
Brandy is the best.
Also white tequila
With salt for flavor

Ay, ay, ay, ay,
Ay, ay, my love.
Ay, the dark-haired woman
Of my heart.

Ay, ay, ay, ay,
Ay, ay, my love.
Ay, the dark-haired woman
Of my heart.

Saturday, October 25, 2008

every rose has its thorn

arini agak suwei
pefom stage kecik
amp bunyik tajam, ntah ape prob
1st songs, 2 tali aku putus serentak tali 6 and 3 (bia betik??)
nasib botak ada, dia bagi janda aku, tp yg probnya lg, dia setting drop D ahaha
gelakkan aje.tiun pun byk lari, so aku pun wat2 pefom.maybe janda aku da really lpekan aku, maklumlah bini baru aku ada mslh ck8, dia pun amik kesempatanlah
pas pefom=
ada gurl, dari td dok usha aku(maybe aku prasan lbh)
tp dia bg respon yg bkn2, senyum kat aku, pastu mase tu aku kat bwh, dia kt tingkat 2, and radhi oag ada sblh aku, yg gurl ni tgk je aku dr atas, ahahaaku pun wat pndng tmpt lain, tetiba aku toleh balik, dia dah xde, aiseyyyyyyy ahaha
tetiba jeh dia ada depan aku, dia lalu, ada senyum ck8 ahaha trus g kat radhi nk begambo ngan radhi, so dia duk sebelah aku wahahaha, (bdk2 da gelak2 dah)
ini respon nih, tp aku x tau nk ckp pe.
pastu dia blah, aku ase nyesal,
aku cari dia balik x jmpa, smpila wktu balik baru tenampak dia, so aku g kt dia dgn gentle nya tanya
lu nk cd x? ahaha
.... bla2 bla bla (xleh tulis, nnti ko tiru ayat aku) ahahaha
aku begegas g amik cd,
dpt fon number
tp..........
maybe dia terpaksa lyn aku kut, n maybeeeeeee
tu last msj yg dia hnta.its ok
every rose has its thorn
(da la mlm td aku kena lnggr lari nasib aku x mmpos)

Tuesday, October 21, 2008

aku punya suka

video ini agak keji
video

Wednesday, October 15, 2008

HARINI

aku tido awl seawal kul 9 mlm.
jam 6 pagi aku bangun, baca text dr my lil sis.ahaha, yaya i know and get ready to brainstorm.
g mandi, mkn, and main dota jup.ahaha
punye syok men game smpi lupe nk main gita, aduhh, terus aku tngglkn laptop tuh and mula buka amp sekuat volume yg ado.
arini aku train swip picking. gila babeng lenguh.dari appregios smpilah ke pentatonic ke do re mi.
mula2 da putus asa sebab mood arini krg baik.seawal bangun pagi td da kene maki ngun ayah. ahaha
xpe2,
aku bls dendam ngun main gita sekuat yg ado.ahaha
aku ingat pesan shamkamikaze, "kau ckp kat mak ayah kau kau nk pektis and kau nk jadi LEGEND" kelaka pun ada bunyiknya, tp ada betul gak, practice make perfect.
da 4 hours aku pektis, aku da xthn sgt, maka aku g dapur aku masak.
pas mkn, cem bese aku baring2 tunggu mata terlelap.

zzzzzz

sedar2 aku terjaga kul 9 mlm.bunyik bising dr ruang tamu dpn bilik aku.
upanya member ayh aku dtg.adeh.. aku ngun lapa n nk g tandas terpaksa duk dlm bilik. xkan nk kua kut,, aku intai dr daun pintu, ada aweks lahh.. xkan lah dgn mata penuh tahi aku nk kua selambe xpakai bju en??
bilala nk blah dlm ati aku.
ahaha
tungu nye tungu, akhirnya diorg berpindah ke ruang tamu dpn, maka dgn selamatnya aku kua bilik n ke tandas. pastu aku g mkn kt ruang tamu depan bilik aku tuh. cem bese aku xpakai baju kt umh, aku pun mkn dgn tenang smbil dgr diorg borak2, tp diorg x nmpk aku ahaha. tetiba kan
ank dara dia tanya tandas kt mak aku, aku lak xsempat nk blah dr meja mkn, maka terkantoilah segalanya. penuh dendam dlm hati aku ckp :time ni lah kau nk muncul".
aku pun buat2 bodoe smbil menyuap mee dlm mulut, aku buat2 xpndng dia. dan dia tersipu2 malu .
pas mkn aku msk bilik. tgk tb.....
arghhh bosan siot
aku capai kunci moto
aku gerak cc
pastu aku tulis blog ni
TAMAT

Tuesday, October 14, 2008

when a blind man cries

If youre leaving close the door.

Im not expecting people anymore

Hear me grieving, Im lying on the floor.

Whether Im drunk or dead I really aint too sure.

Im a blind man, Im a blind man and my world is pale.

When a blind man cries, lord, you know there aint no sadder tale.

Had a friend once in a room,

Had a good time but it ended much too soon.

In a cold month in that room

We found a reason for the things we had to do.

Im a blind man, Im a blind man, now my room is cold.

When a blind man cries, lord, you know he feels it from his soul.

Thursday, October 9, 2008

cinta
xsemestinya memiliki
xsemestinya dipunyai
gua tahu
gua baru kenal itu CINTA
dari seseorang (rahsia)
tapi urm sampai bila aku perlu jadi begini
moto aku dulu
im like a wolf, live alone die alone
urm tp ku fikir2
moto tuh da xle pakai
aku nk jugak mcm org doe
menyayangi dan disayangi
walau aku ada hati sekeras batu
setakat ni pemuas nafsu ku
gitarku saja
sian dia
xtahan digoreng xtahan dilanyak tiap pagi
ciom molot ngun gita gua
lap badan dia
gua syg dia
dia satu2nya mempersembahkan perasaanku
melalui 6 tali
kalau aku sedih
dia menangis
haiz
kalau la lu ada prasaan gita..
gua tau
lu mesti mintak clash ngun gua pnye
gua ada kwn
gua ada adk angkat
gua ada band members
gua jgk masih ada mak bpk
gua berterima kasih
rasa beruntung
ada yg snggup menyapa
org sehina gua
sejumud gua
kalau lu org tau siapa gua sebenar2nya
gua pasti
lu jauhi gua
tp..
xsemua
ada yg masih akan tanya
kau sihat sir?
kau da makan? kau ada duit x? aku belanja kau mkn?
tp....
itu khayalan
rindu aku nk dgr suara2 tu
tp...
urm
aku hrp
aku x menyusahkan org lain
aku x menindas org yg lemah
aku x berhutang budi pd sesiapa
secara tulus dan telus
aku sayang korg sume
walau aku x mampu memiliki, mengenali mahupun jumpa tiap hari dgn korg
betul kata pepatah
cinta x semestinya memiliki atau dipunyai
adioz sucker -yatai-

SEORANG


Aku yang sorang.
hidup sorang.
buat amende semua sorang.
berak memanglah sorang.
lagipun jamban aku memang memuat untuk sorang jerr.

Aku yang sorang...
makan sorang-sorang...
minum pun, sorang-sorang...
Nak makan dua orang...
tapi takut tak kenyang...

Aku yang sorang...
bangun pagi sorang...
tido malam tadi pun sorang...
Hajat dihati nak tido dua orang...
tapi buat sempit bilik pulak karang...

Berjalan sorang-sorang...
berlari pun sorang-sorang...
berjoging pun sorang-sorang...
Ingat nak ramai orang...
tapi tu, maraton lah korang...

Lepak sorang-sorang, mimpi pun sorang-sorang...
berangan sorang-sorang, jiwang pun sorang-sorang...
pegi bandar sorang-sorang, balik bandar pun sorang-sorang...
Dah sebulan aku tak ke bandar sebab ramai sangat orang...

Semalam aku sorang...
kini aku masih sorang...
esok, lusa sorang lagi kot...
tulat nanti gerenti memang sorang.
Tapi, dekat stadium semalam, ramai pulak orang.

Tapi.
Aku bukannya orang-orang
Aku bukannya orang utan.
Aku juga bukannya orang minyak.
Dan aku juga bukannya orang gila.
Dan aku juga bukanlah orang jahat.
Bukan gak orang kena sawan.
tapi aku juga orang... macam orang lain jugak.
Macam ko jugaklah masa engko sorang dulu !!!

Aku tahu.
Aku bukanlah orang berada.
Aku juga bukanlah orang glamer.
Dan aku bukanlah orang ternama.
Walaupun aku hanya orang biasa.
Aku tetap orang.
Aku ingin menjadi Gaban
tapi nak jadi Gaban kena gagah.
tapi Gaban tu bukannye hensem pun.
lagi hensem Ultramen.

Dah lah tu, korang pegilah siapkan kerja tu sesorang.
jangan ingat akan ada orang lain nak tolong korang.

Tuesday, September 30, 2008

30 september

16 tahun sudah bermula

detik dua belas tadi

hari yang kau tunggu

hari yang buat semua merasa

kelahiran seorang hawa

aku tak tahu nama penuhmu

juga tak kenal latar kisahmu dulu

yang ku tahu

kau adikku saja

aku tak peduli celamu

juga bukan tertarik pada rupamu

bukan aku pinta semua ini

kita ditakdir bertemu

kau bukan emas

untuk buat aku kaya

kau bukan darjat

buat aku disanjung

kau juga bukan cengkih

yang buat aku khayal

kau bagaikan udara

yang memberi ku nafas

aku tak minta apapun darimu

Cuma satu tali penghubung

Yang menyambung

Silaturahim

adik

dan abang

Selamat hari lahir

Selamat kau ke akhir

Percayalah pada takdir

Nescaya bahagia kan hampir

J

yasserrezza

Monday, September 8, 2008

penghujung september

gengaman tanganmu masih aku terasa
dalam dakapanmu semalam
tapi itu cuma semalam
kini tiada apa yang tinggal lagi
seperti tiada hari untuk esok
masih sempatkah aku ucapkan padamu
penghujung september ini
yang bisa ku sambut dengan tawa riang
tapi ku pasti
hakikatnya darah dan air mata
tuhan tahu semua
sejak engkau ku ketemu
hingga akhir episod hidupku
ada sebabnya...

Thursday, August 28, 2008

x bertajuk

jika mimpi
akan hilang girang
jika malam
terusan suram
tetaplah kamu
di ingatanku sorang
walaupun aku tetap begini

jika benar
kau tinggalkan aku
benarkanlah
aku merindumu
dengan harapan ku padamu
masih ada

akan ku cuba sedaya apa
mahligai kaca hatiku bina
sedarlah dari mata hatimu
bukan pada zahir oh kasih