Monday, November 17, 2008

nasib kami musican

susah nak jadi muzikan indipendent kat malaysia
tiada sambutan dan pertolongan dari masyarakat
organizer??= nk untung je
masyarakat kite=kalau boleh nk benda sume free
setiap kerja mesti bergaji
tp musican kita dipandang remeh
kalau bagi2, kalau x bagi pun xpe
tenaga, duit minyak, duit tol kalau show jauh
duit rokok, duit kopi, duit hotel
selalunya x pulang modal
kita pefom, organizer untung
kita kerja, organizer suh bawak crowd sebanyak mungkin, tp duit sume pegi kt organizer.
haha
xpe,kalau band mule2 nk cipta nama bolela nk main free, tp kalau lebih sepuluh gig band tu da main?
org da ramai kenal? lagu da masuk carta radio kene main free jugak ke?
kalau organizer x kenakan tiket, atau gig tu gig charity xpela en

kami band melayu bukan nomad, pindah randah
hasil xder
aku sakit ati ar, tp xpe, aku bange kerana aku manusia penuh kesabaran.
ps= aku ada lagu baru, tp lirik aku x buat ag, urm spe2 terbaca blog ni dan berminat nak buat, pm aku ok,nnti aku bagi melodi dia, tp aku nak lirik tu kalau dibaca leh nangis k ahaha
(mr barbarick)

5 comments:

Sarah.Rizar said...
This comment has been removed by the author.
Sarah.Rizar said...

waaa lagu bru??

lirik bole bikin nanges?
mmmmm,mencabar tuu.
tpi konfem bes.

:)

RockLanD said...

erm...aku setuju pd pendapt ko tuh.
Setiap hasil yang dikeluarkan dari otak musician adalah suatu nilai yg dipanggil ilham. Setiap ilham layak punyai harga.

p/s- semua org nk muzik nk best. tp x semua org dpt bg poket musician best

Vava.Voom said...

chill bro.. what to do.. itu lah sebahagian hidup kat dunia nie..orang atas akan sentiasa memijak kita yg berada di bawah ini.. but, dun worry lah dunia berputar.. insya'allah.. nanti kite akan berada di atas juga.. hahaha..pergh~

hello yatai.. aku tahu ini sounds weird.. sbb aku tak penah berckp ngan kau pun aritu.. hahaha..neway, ko cool gile main gitar dowh.. =P

zaidharis said...

babe,
meh aku cuba bagi lirik ar,
bley?